ΕΛ
| EN |

Ο DIY τρόπος να καθαρίσεις εύκολα κι απλά το χαλί σου!

Το χαλί, ειδικά μέσα στο σαλόνι προσδίδει ζεστασιά και κομψότητα στον χώρο και αρκετοί το επιλέγετε μέσα στον χειμώνα, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ως ένα key piece στη διακόσμηση του χώρου σας.

Ωστόσο, ο καθαρισμός του φαντάζει δύσκολος και χρονοβόρος. Εμείς σας προτείνουμε πέντε απλά βήματα προκειμένου να καθαρίσετε το χαλί σας και θα σας συνιστούσαμε να το κάνετε δύο με τρεις φορές τον χρόνο σε περίπτωση που το χαλί βρίσκεται στον χώρο συνεχώς.

Βήμα 1: Σκουπίστε το χαλί σας με μία ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να απομακρύνετε τη σκόνη που ενδεχομένως έχει συσσωρευτεί.

Βήμα 2: Απλώστε ικανοποιητική δόση μαγειρικής σόδας στο χαλί και αφήστε την να δράσει για μερικές ώρες. Αποφύγετε να πατήσετε σε αυτό όση ώρα είναι τοποθετημένη η μαγειρική σόδα.

Βήμα 3: Μετά από 2-3 ώρες αφαιρέστε τη μαγειρική σόδα με την ηλεκτρική σκούπα.

Βήμα 4: Φτιάξε ένα φυσικό καθαριστικό από χλιαρό νερό και λευκό ξύδι και άρχισε να τρίβεις το χαλί με μία βούρτσα προς την ίδια κατεύθυνση. Φρόντισε να μην στάζει η βούρτσα για να μην μαζέψει υγρασία το χαλί.

Βήμα 5: Άφησε το χαλί να στεγνώσει στον χώρο. Δεν χρειάζεται αυτό να γίνει στον ήλιο καθώς υπάρχει ο κίνδυνος φθοράς του χρώματος.